Agrokomerc na nogama, upakovan tristo milioniti Tops

Agrokomerc na nogama, upakovan tristo milioniti Tops

Krajiški privredni div Agrokomerc ponovo je na nogama. Krajem marta, putem novoosnovane firme AC Food, AS Group je kupio znatan dio postrojenja a u nepuna tri mjeseca pokrenuti su pogoni, započet otkup poljoprivrednih proizvoda i zaposlen određeni broj radnika. Danas je upakovano 300-milionito pakovanje Topsa, a čast da to uradi imao je član Predsjedništva BIH Bakir Izetbegović.

Agrokomercov brend “Tops”, jedan je od najomiljenijih biskvita ikada proizvedenih u Bosni i Hercegovini. Napori i planovima novoosnovane kompanije i njene Uprave su usmjereni na povratak Agrokomercovih brandova na police trgovina, i na pokretanje industrijskih postrojenja ovog giganta.

Izetbegović je rekao da je Velikoj Kladuši bio i ranije, ali da je ovo prvi put u životu da je u posjeti Agrokomercu i te da mu je drago da je prva posjeta obilježena upravo na ovakav način.

Kompanija zapošljava 105 radnika, a u okviru unapređenja proizvodnje i povećanja kapaciteta u planu je razvoj konditorskih proizvoda, kao i pokretanje programa čokolade. Ova tvornica jedina u regiji ima zaokružen tehnološki sistem proizvodnje čokolade od svježeg kakaovca do gotovog proizvoda.

Sljedeće godine planirano je pokretanje programa proizvodnje mesa i farmi koka nosilja, tj. proizvodnje jaja, navode u ovoj kompaniji. Inače, kako je danas saopšteno Agrokomerc je riješio pitanje uvezivanja staža i slanja u penziju 128 radnika.